Shiatsu

Shiatsu

Shiatsu on tuhansia vuosia vanha kehoterapiamuto, joka perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen. Sen tarkoituksena on varmistaa energioiden esteetön kulku kehossa. Käsittely avaa tukkeumat ja tasapainottaa energiakanavat edesauttaen siten terveyttä ja hyvinvointia.

Hoidon aikana painellaan rytmisesti akupunktiopisteitä ja energiakanavia. Hoitoon kuuluvat myös venytykset. (Energiakanavia pitkin virtaa energia eli Qi, tämä energia on kaikkialla maailmankaikkeudessa olevaa energiaa, ihmisessä se on kehon liikkeelle paneva voima, joka tekee ihmisen eläväksi. Ihminen itsessään on aineellista energiaa. Qi:n perusominaisuuksiin kuuluu liikkeellä olo, se virtaa koko ajan. Virtaus keskittyy energiakanaviin ja on helpommin tavoitettavissa akupunktiopisteissä. Ihminen saa tätä voimaa syntyessään, ruuasta ja hengityksestä)

Shiatsu tukee kehon omaa kykyä parantaa itse itsensä, se parantaa energian kulkua, verenkiertoa ja kehon nesteiden aineenvaihduntaa. Shiatsun avulla voidaan hoitaa mm. päänsärkyä, fibromyalgiaa, migreeniä, niska-hartiaseudun vaivoja ja selkävaivoja, hengityselinten ongelmia, stressiä, ruuansulatushäiriöitä, unettomuutta, parantaa immuniteettia ja aineenvaihduntaa.

Shiatsu-hoito tehdään lattialla futon-patjan päällä, hoitoon on hyvä varata mukava puuvillainen asu. On hyvä olla syömättä n. tunti ennen hoitoa ja hoidon jälkeen varata aikaa levolle. Shiatsu-hoitoa ennen tehdään haastattelu, jossa selvitetään ettei hoidolle ole vasta-aiheita. Hoito kestää n. 1½ tuntia, jonka jälkeen n. 15 min. lepo. (n.2 h)